Een plek met een rijke geschiedenis

De Watergraafsmeer in Amsterdam-Oost is een bijzonder deel van Amsterdam met een rijke geschiedenis. In de zeventiende en achttiende eeuw bouwden welgestelde Amsterdammers hier hun chique buitenplaatsen in de nieuw aangelegde polder. Wonen in Park Jeruzalem nu is wonen in een rustige, groene buurt met de bruisende stad om de hoek.

achtergevels-webformaat

‘Jeruzalem’

De oorspronkelijke naoorlogse wijk bestond uit huizen met platte daken en grijs-witte muren, waardoor ze in de volksmond al snel ‘Jeruzalem’ werd genoemd. De architect van Park Jeruzalem, Heren 5 architecten, borduurde voort op de stijl van deze woningen. Achter de gevel houdt de vergelijking echter op: de woningen zijn van alle gemakken gezien en bieden ruimte voor jouw leefstijl.

ai-sitterstraat-webformsaat

Nieuwe woningen met historisch tintje

Fietsend over de Hugo de Vrieslaan richting de Middenweg heb je bijna niet door dat deze woningen nieuw gebouwd zijn. De vlak gedetailleerde gevels met witte betonpanelen vormen een duidelijke eenheid met de monumentale hoven. Ook aan de achterzijde springen de overeenkomsten duidelijk in het oog. De architect is geïnspireerd door het bestaande erfgoed. Het goede is bewaard gebleven, en nu duurzaam vernieuwd.

SChrijf je in!