Ideale ligging met talloze voorzieningen in de omgeving

Wonen in de stad met alles binnen handbereik en het gevoel van rust dat een dorp biedt. Jeruzalem ligt middenin de stad en heeft alles wat je zoekt.

Op loopafstand vind je Park Frankendael met elke laatste zondag van de maand Pure Markt en verderop het Oosterpark. Fijne groene plekken om te spelen of te ontspannen. In de buurt en de rondom de Linneausweg vind je vele boetiekjes, winkels, scholen, restaurants, koffietentjes en cafeetjes. Ook loop je zo naar de Ringdijk, het Beukenplein of het Krugerplein met nog meer restaurants, cafés en leuke winkels. De Dappermarkt, een begrip in heel Amsterdam en daarbuiten, bereik je binnen tien fietsminuten. De historische binnenstad van Amsterdam bereik je op de fiets in vijftien minuten.

pj-ai-2-webformaat

Uitstekend verbonden

Park Jeruzalem biedt het gemak van parkeren voor de deur. Soepel de stad uit is ook geen probleem. Via de Middenweg bereik je met de auto heel eenvoudig en snel afrit S113 om op Ring A10 in te voegen. Een alternatief biedt de Gooiseweg die je bereikt via het Prins Bernhardplein. En zo verder de stad in via de Wibautstraat of juist de andere kant op richting ringweg, Diemen en daar snelweg A2. Met het openbaar vervoer? In iets meer dan vijf minuten fietsen sta je op het prachtige en vernieuwde Amstelstation met sneltrein en metroverbindingen. Je bent zo op de tramhalte Middenweg waar lijn 19 rijdt tussen Diemen De Sniep en Station Sloterdijk via onder meer Leidseplein.

merkelbach-webformaat

Gezond wonen, gezond leven

Volop ruimte om te sporten! Aan de overkant van de Kruislaan vind je binnen tien minuten fietsen diverse sportclubs: hockey bij AthenA Amsterdam, atletiek bij AV 1923, voetballen onder andere bij Zeeburgia of JOS (aan de andere kant van De Nieuwe Ooster). Schaatsen doe je uiteraard op de Jaap Edenbaan, en ben je op zoek naar een ultra-hippe sportschool dan is er Sports World in de Oude Melkfabriek richting Oostpoort. Aan de Amstel vind je tenslotte verschillende roeiclubs.

pj-manmetbaard

Kunst, cultuur en uitstekend onderwijs

In de buurt zit Daltonschool De Meer, wat verderop staat de 5e Montessorischool die als basisschool heel goed staat aangeschreven. Verder zijn er de Frankendael school, de Lidwina school en de Watergraafmeerse Schoolvereniging. Je hebt ook de keuze uit meerdere kinderopvangmogelijkheden. Het Tropenmuseum brengt je naar verre en warme streken, Studio K is een bioscoop, café-restaurant en een club/ podium in de Indische buurt. Artis is op fietsafstand, Koninklijk Theater Carré heeft geen uitleg nodig en naast het Oosterpark vind je het Badhuis Theater

03072018-ga-parkj-mrswatson-webformaat

Puur genieten

Een greep uit het grote, smakelijke en hippe aanbod van eten en drinken: chique uit eten bij Jacobsz aan de Ringdijk, klassiek dineren bij Merkelbach en De Kas in Park Frankendael, eten wat de pot schaft bij La Vallade, ook aan de Ringdijk. Bij Restaurant C aan de Wibautstraat kijk je letterlijk in de keuken. Je kunt er ook heerlijk borrelen, net als bij Louie Louie, de bekende biertuin aan de Linnaeusstraat en bij Walter’s aan de Javastraat, waar je nog veel meer leuke barretjes vindt.